MASSZÁZS TÍPUSOK

MASSZÁZS TÍPUSOK

 

GYÓGYMASSZÁZS

Gyógymasszázs nemcsak a már kialakult mozgásszervi, reumatológiai betegségek, sportsérülések gyógyítására alkalmas masszázsforma, de nagyon hatékony a mozgásszervi panaszok, vagy a kialakulóban levő izomfájdalmak, tartáshibák megelőzésében. Az izomtónus áthangolása révén fejti ki gyógyító hatását.


FRISSÍTŐ MASSZÁZS

Mindennapi rohanó életmódunk során testünk, lelkünk elfárad. Ennek következtében kimerültek, melankolikusak, fáradékonyabbak leszünk. A frissítő masszázsnak köszönhetően testünk-lelkünk regenerálódik, szervezetünk újjászületik.

FRISSÍTŐ SPORT MASSZÁZS

Aktív sportolás, kondizás közben az izmok letapadnak, lemerevednek, teherbíró-képességünk és teljesítményük nagyban csökken! A sportmasszázs fellazítja a letapadt, lemerevedett izmokat, ezáltal visszanyerhetjük eredeti teljesítő- képességünket. Kifejezetten hasznos mindenki számára, aki sporttevékenységet végez és megfáradt izmait felfrissíteni kívánja.


SVÉDMASSZÁZS

A vitalitás megőrzésére, a sérülésekből adódó mozgásszervi problémák, becsípődések,
izom letapadások, kötöttségek, ízületi problémák, tartáshibák és egyéb tartórendszeri rendellenességek kezelésére ajánlott. Kiváló módszer a test mozgékonyságának helyreállítására, testmozgás előtti bemelegítésre, vagy izomlazításra.

BREUSS MASSZÁZS

Rudolf Breuss, a masszázsterápia kidolgozója, jól ismert természetgyógyász volt. A masszázs alkalmazásának célja, a különböző gerincpanaszokkal élő páciensek állapotának javítása. A masszázs a gerinc melletti lágyszövetek és a kötőszövet fellazítását célozza meg.

A Breuss-masszázs egy gyengéd, gerincen végzett masszázs, mely nyújtja, lazítja a gerincet, s a mellette futó izmokat, és a kötőszövetet. A modern masszázsterápia gyengéd és lágy fogásai segítségével képes maximális relaxációt biztosítani, regenerálni a szervezetet.

TALPMASSZÁZS

Egy ősi gyógyító technika, amely a lábak, valamint a bokák reflexpontjainak stimulációját használja a stressz csökkentése, és a test valamennyi szerve, illetve rendszere egyensúlyának és relaxációjának elősegítése érdekében. Elősegíti a salakanyagok távozását a szervezetből, serkenti a nyirokkeringést, csökkenti a vérnyomást, szabályozza a hormontermelő mirigyeket és harmonizálja a testi – lelki egyensúlyt.


CELLULIT MASSZÁZS

A cellulit masszázs során többféle technikát alkalmazunk. A speciális masszázsfogások alkalmazásával segítjük a nyirokrendszer működését, mely során a zsírsejtek tartalmát, zsírsavakat és salakanyagokat a nyirok rendszeren, vérkeringésen és a  kiválasztó rendszeren keresztül vezetjük el a szervezetből.

Továbbá a „zsírtörő-technikák” alkalmazásával a zsírsejtek tartalmát a kiválasztó rendszer irányában mobilizáljuk a kényes, súlyfelesleggel rendelkező területekről.

A köpölyös vákum kezeléssel pedig serkentjük a vérkeringést, a perifériás vérellátást, az anyagcsere folyamatokat, mely fokozza a zsírsejtek lebontását és a lerakódott zsír elégetését.

A kezelés rendkívül hatékony narancsbőr ellen illetve a testméretek csökkentésére.


SHIATSU MASSZÁZS 

A shiatsu (siacu) eredetét tekintve a kínai gyógyászatra épülő, ma is fejlődő japán gyógymód. A testünkben lévő Kí ~ (életerő) energia elakadása vagy egyensúlyhiánya a meridiánrendszeren belül fizikai és pszichológiai betegségek kialakulásához vezethet. A kezelések célja a testünkben található életenergia (Kí) természetes egyensúlyának helyreállítása, ezáltal egészségünk megőrzése, állapotunk javítása.

A shiatsu az embert testi, lelki, szellemi egységben látja (holisztikus szemléletmód).

A kezelés az egész testet érinti és kihat az egyén teljes testi, lelki, szellemi állapotára. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony kiegészítő eszköze.

A shiatsu jelentése ujjnyomás, ami elsősorban a kezelések során alkalmazott hagyományos akupresszúrás technikákra utal, az energiapályák mentén tenyér- vagy ujjnyomással hozza mozgásba az energiát. Használ nyújtásokat, ringatásokat, illetve egyéb masszázstechnikákat.

A kezelés ruhában történik egy padlóra fektetett matracon. A kezelést mindig beszélgetés előzi meg, mely információt ad a páceins pillanatnyi fizikai és lelki állapotáról.

A shiatsu minden életkorban ajánlott, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Terápiás alkalmazása egészségmegőrzésre, különféle betegségek visszaszorítására, energiánk növelésére, stresszoldásra, illetve vitalitásunk megőrzésére kiválóan alkalmas.

 

További jótékony hatásai:

Mozgékonyság, lazaság, jó állóképesség

Fizikai erő növekedés és tartás javulás, erősödés

Életerőnk feltöltődése

Testünk és elménk megszabadítása a feszültségektől

Lelki erőnk visszanyerése

Növekvő magabiztosság

Önmagunk mélyebb szintű megértése és megismerése

Intuíciónk erősödése a mindennapi életben

 

Shiatsu kezelés nem javasolt:

akut gyulladásos folyamatok, magas lázas állapot

csonttörés és nyílt sérülések

daganatos megbetegedések csontáttétekkel

súlyos csontritkulás

bizonyos esetekben veszélyeztetett várandósság alatt

súlyos pszichés zavarok esetén